Länkar och extramaterial

Här har vi samlat länkar till sidor där ni kan hitta mer information om konsumentens rättigheter och om marknadsföring och reklam. Tipsa oss gärna om du saknar någon länk.

Konsumentverket

Hitta fakta och råd i Köpguiden, testa våra kalkyler på energi, bilar och elpriser, eller ta reda på dina rättigheter och skyldigheter som konsument.
Läs mer om Konsumentverket

Konsumentverket för lärare

Om konsumentfrågor för unga med publikationer, kunskapsbank, skolmaterial mm.
Läs mer om Konsumentverket för lärare

Reklamombudsmannen, RO

Reklamombudsmannen är en näringslivsfinansierad stiftelse som arbetar för att motverka diskriminerande och oetisk reklam.
Läs mer om Reklamombudsmannen


Reklammätningar och analyser

Kantar Sifo

Kantar Sifo utför marknadsundersökningar för varje marknad. De erbjuder även rådgivning och insikter inom branschen.
Läs mer om Kantar Sifo 

ORVESTO Junior

ORVESTO Junior är en undersökning som skickas ut vartannat år av TNS Sifo. Undersökningen handlar om barn och ungdomars mediekonsumtion och konsumtionsvanor.
Läs mer om ORVESTO Junior

IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik

IRM är ett oberoende institut som gör analyser och prognoser över den svenska marknadskommunikationens utveckling inom olika medieslag baserat på nettoomsättningen för annonsörernas investeringar. Varje år investeras cirka 60 miljarder kronor på reklam och marknadsföring.
Läs mer på IRM

KIA-index

KIA-index är den officiella mätvalutan för svenska webbplatser. I listan kan du se antalet unika webbläsare (baserat på cookies), besök och sidvisningar. Resultaten används bland annat av annonsörer, mediebyråer, publicister och media.
Läs mer på KIA-index 

MMS, Mediamätning i Skandinavien

MMS mäter och analyserar konsumtion av tv och rörlig bild. Sedan 1993 har MMS sammanställt statistik och trender kring tv-tittandet.
Läs mer MMS


Branch- och intresseorganisationer

Komm!

Organisation för företag inom marknadskommunikation. Försöker öka kunskapen om reklam som konkurrensmedel och dess roll i samhället.
Läs mer om Komm!

Sveriges Annonsörer

Sveriges Annonsörer är intresseorganisationen för Sveriges reklamköpare.
Läs mer om Sveriges Annonsörer


Branschnyheter:

Dagens Media

Dagens Media är en tidning som syftar till att få läsaren att förstå hur mediemarknaden utvecklas och vilken betydelse det har för företagets kommunikation.
Läs nyheter på Dagens Media 

Resumé

Resumé är Nordens största affärstidning om medier och marknadskommunikation.
Läs nyheter på Resumé