Årets tredjepristagare: Alneskolan 5B i Örnsköldsvik

2016-11-21

Hej Annelie Rahm, och grattis till en fin tredjeplats i årets tävling! Vi är nyfikna på ert arbete med Media Smart och Media Genier i klassen, som ledde fram till bronsplatsen och 3 000 kronor till klasskassan.

Juryns motivering löd:

En klassisk lösning med ett fint bildmanér och bra musikval. Filmen låter mottagaren identifiera sig med människor som tvingas på flykt. Den har också en mycket tydlig uppmaning i slutet för att få tittaren att agera. Alneskolan 5B får en välförtjänt tredje plats.

Hur kom ni fram till idén med kampanjen?
– Gruppen funderade länge på hur de skulle ta sig an uppgiften. Då vi haft tre flyktingar som hälsat på hos oss och berättat om sin resa till Sverige och deras känslor över att vara i ett nytt land som flykting tog de fasta vid deras längtan efter sin familj. De tänkte på att målgruppen var 15-25 år och att de skulle nog också längta efter föräldrarna och syskonen.

Vad var svårast i arbetet?
– Det svåraste var att få till det tekniska. Vi fick låna ihop iPads och sedan var det väldigt knöligt med att få till formatet. Barnen fick själva välja om de ville delta i tävlingen och alla var entusiastiska på en gång. Sedan när vi skulle börja jobba med grundkunskaperna innan vi satte igång med själva uppdraget så fick jag besvara "När ska vi sätta igång med reklamtävlingen" x antal gånger. De var så taggade! Några grupper tyckte att det var svårt att få till ljudet på filmen och vissa tyckte att det var svårt att hitta lättförståelig information om vilka UNHCR för Sverige var.

Hur togs informationen om vinsten emot av klassen?
– Med jubel och lyckliga miner. Alla i klassen gladdes med gruppen som vann och kände sig delaktiga i vinsten. Så enorm lycka, likaså bland stolta föräldrar.  

Vad ska ni göra för prispengarna?
– Klassen började genast spåna vad de skulle göra, men bestämde sig för att ta det vid nästa klassråd. Än så länge återstår det att se.

Kommer ni att vara med och tävla igen?
– Jag frågade om de skulle vilja vara med och tävla igen och då svarade de JAAAA!!!


Alneskolans film


 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i fältet nedan med din epostadress och trycka på Anmäl.